1999

 

 

1999-01-08/10

Válogatott edzések

Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: Scan0002

Budapest. Junior válogatott edzései. Tigi kirobbanó formában. A válogatott edzője kijelöli a spanyolországi junior EB-re utazókat. Bár Tigi az elmúlt fél évben mindent megnyert és mindenkit megvert, aki elébe került, egyedül ő nincs fenn a listán. Súlycsoportjában az a lány utazik, akit a válogató versenyen technikai döntő fölénnyel mosott le a pástról:) Iskolapélda: válogatott edzőként, hogyan próbáljunk megtörni egy jól ívelő sportkarriert, ha az a saját tanítványaink sikereit veszélyezteti. Bravó!

 

1999-01-23

Kecskemét város sportnapja


Kecskemét. Városi Sportnap. Immár hatodik alkalommal sorra kerülő esemény a városi sportcsarnokban kezdődött. A csillagok háborúja, játékos, ügyességi vetélkedő a város élsportolóinak részvételével zajlott. A tíz női és férfi versenyző különböző versenyszámokban mérte össze ügyességét, gyorsaságát. A férfiaknál Juhos Gergely búvárúszó, míg a nőknél Tápai Ágnes / Tigi / a Sankudo SE sportolója nyert fölényesen, mégpedig úgy, hogy az utolsó versenyszámokat már sérülten küzdötte végig.

 

1999-02-15

Tigi Bács-Kiskun megye legjobbjai között


A Sportszövetségek Bács-Kiskun megyei Tanácsa döntött a megye legjobb sportolóinak 1998. évi díjazásáról és a vándorserlegek odaítéléséről. Eszerint a megye legjobb utánpótláskorú sportolója Tápai Ágnes lett.

 

1999-03-01

Tigi, a danos mester

Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: beolvasás0001

Integ-ráció / Kecskeméti Főiskola lapja, Blaha Judit cikke/:

Tigi, vagyis Tápai Ágnes a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola tanító-testnevelés szakos másodéves hallgatója. Kevesen tudják róla, hogy 13 éves kora óta karatézik és kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Általános iskolás kora óta szabadidejében különböző sportágakkal foglalkozott, amikor nyolcadikos korában igazgatónője jóvoltából megismerkedett a karatéval. - Nekem ezt is ki kell próbálnom, nem hagyhatom ki -. Edzője Beke Béla három danos mester lett, aki bevezette Ágit a karate rejtelmeibe. 1994-től kezdve sikert sikerre halmozott.

1996-ban a Fudokan Országos Bajnokság győztese. 1997: SZAC kupa nemzetközi karateverseny győztese. 1998: junior magyar bajnokság súlycsoport nélküli küzdelmek győztese; V. Boróka kupa verseny legeredményesebb sportolója; shotokan Európa-bajnokság bajnok junior csapat küzdelemben, bajnoki ezüstérmes junior egyéni küzdelemben. Tavaly decemberben a hét danos kanadai mester egy danos mesterré avatta.

De ez csak töredéke a számtalan szebbnél szebb eredménynek. Az eredmények mögött kemény munka áll. A hét minden napján kétszer edz / reggel és este /, illetve nyáron és télen edzőtáborban vesz részt. Áginak eddig az edzőtermen és a versenyeken kívül még nem volt szüksége önvédelmi tudására, és reméli, hogy nem is kell alkalmaznia a begyakorolt ütéseket, rúgásokat.

-       Mit jelent számodra a karate?

-       A karate minden, maga az élet, már jó pár éve csak ez van az életem középpontjában, és minden ehhez kapcsolódik.

-       Miért épp a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolát választottad?

-       Mindenképp tovább akartam tanulni, de ebben a városban kellett maradnom. Lehetőségem lett volna Szegedre, vagy Pestre menni, de akkor a pályafutásom megtörik, hiszen elkerültem volna az edzőm mellől.

-       Szeretnél tanítani?

-       Már most is tanítok gyerekeket, hiszen segédedzőként tevékenykedem. Később, ha már nem tudok versenyezni, akkor edzősködni szeretnék. Ebben a mesterem sokat segít.

-       Tigi a beceneved, honnan kaptad?

-       2-3 évvel ezelőtt kaptam a Micimackóból. A tigris egy energikus jellem. Nagyon szeretem őt, és így rámragadt. A tigris tiszteletre méltó és csodálatos állat.

-       Hogyan tudod összeegyeztetni az iskolát és az edzéseket?

-       Sokkal jobban, mint a középiskolában. Itt nem kell napról napra készülni. Szerencsémre a TK-n nagyon segítőkészek a tanárok és a főigazgató úr is. Sokat köszönhetek nekik, hiszen meg tudták könnyíteni a helyzetemet. A reggeli edzésekre nem is tudnék eljárni, ha a kikérőimet nem engedélyeznék, és akkor az iskolát is be kellene fejeznem. Első a karate, és minden más csak ezután jön!

-       Milyenek a csoporttársaid?

-       Nagyon jó fejek! Az a legfantasztikusabb, hogy amikor idejöttem, az első néhány tesiórán már láttam, hogy mindenki szeret mozogni. Nekem sokat számít, hogy olyan emberek között legyek, akik szeretnek sportolni!

-       Büszkék vagyunk rád!”

 

1999-03-28

Tigris a legjobbak között

Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: Scan0002

Petőfi Népe / Bács-Kiskun megyei napilap / cikke:

„A Tigris. Évek óta ez a beceneve. Hogy miért, arra edzőtársai már régen, ellenfelei az elmúlt hónapok során döbbentek rá igazán. A felismerés sokaknak lesújtó volt.

Tápai Ágnes a kecskeméti Sankudo SE karateversenyzője egyik napról a másikra robbant be az élvonalba. A sűrített őszi versenyidőszakban mindent megnyert, amit csak meglehetett. Látványosan és keményen küzdött. Versenyről versenyre szerzett egyre nagyobb hírnevet. Volt olyan ellenfele, aki elbújt a tömegben, csakhogy ne kelljen kiállnia ellene. A felnőtt csapatbajnokság után azonnal meghívták a válogatottba és a következő napokban már Csehországban, élete első külföldi versenyén, a shotokan junior Európa-bajnokságon találta magát. S ha már kint volt, a magyar válogatott tagjaként begyűjtött egy aranyat, majd jó szokásához híven az egyéni küzdelmeit is döntő fölénnyel hozta. A végén azonban meg kellett elégednie az Európa-bajnoki ezüsttel, mert a döntőben keményebb volt a megengedettnél, intették és vetélytársát hozták ki győztesként.

Az elmúlt évi eredményei: junior Európa-bajnoki arany és ezüst, felnőtt magyar csapatbajnoki arany, junior egyéni magyar bajnoki arany, felnőtt fudokan országos bajnoki címek, valamint további kupák és különböző elismerések sokasága. Ezen felül a Petőfi Népe olvasói, valamint a szakemberek őt választották Bács-Kiskun megye legeredményesebb utánpótlás sportolójának.

Tápai Ágnes a versenyeken kívül jóval szelídebb. A jelenleg 20 éves csinos lány a kecskeméti Tanítóképző Főiskola másodéves hallgatója. Mindene a sport, imádja a labdajátékokat, különösen a labdarúgást. Hét esztendeje karatézik és 1994 óta versenyez rendszeresen. A versenyekre napi két edzéssel készül, a heti öt karateedzés mellett egy kick-box és négy súlyzós edzésen vesz részt. Ezenfelül hetente további nyolc karateedzésen működik közre edzőként. Az elmúlt évben szerezte meg az edzői diplomát, majd a fekete öves vizsgáját is sikeresen teljesítette, így a mesterek sorába lépett.

Reméljük, a kecskeméti Sankudo SE karatékája az idén is hasonlóan szerepel és eredményes évet zár majd.

 

1999-04-03

Kick-box light-contact


Tököl. Kick-box light-contact országos bajnokság első forduló. Hosszú évek után ismét van Kecskemétnek érmes helyezése kick-box sportágban. Tápai Ágnes karate után egy számára új sportágban tette mérlegre tudását és a felnőtt nők 60 kg-os súlycsoportjában, nemzetközi eredményekkel rendelkező sportolók között ért el harmadik helyezést.

 

1999-04-24

Tigi felnőtt magyar bajnok karatéban

Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: F1030021

Budapest. UTE csarnok. Felnőtt, egyéni karate magyar bajnokság. 42 klub, 150 versenyző. Tápai Ágnes az év elején elszenvedett bokasérülést követően, fokozatos edzésmunka mellett, intenzív fogyasztást követően tért vissza a küzdőtérre. Két hét alatt közel 10 kilót leadva, a –53 kg-os súlycsoportban és az open kategóriában is tatamira lépett. Mindkét kategóriában magabiztosan nyerte a selejtezőket és az elődöntőt is. Rendre leiskolázta ellenfeleit, agresszíven, rámenősen küzdött, de az elhúzódó verseny során a két különböző kategóriát végig küzdve a döntőkre elfáradt. Akaraterejének, küzdőszellemének köszönhetően azonban ezek közül is az egyiket meg tudta nyerni, így 1999-ben Tigi a –53 kg-os küzdelmekben felnőtt magyar bajnok, míg open kategóriában magyar bajnoki ezüstérmes lett. Tigi teljesítménye bravúros sikerként értékelhető, hisz nem csak berobbant a hazai karate élversenyzői közé, de ott egyből meghatározó pozíciót foglalt el. Az mellett, hogy végig verte a –53 kg-os súlycsoportot, a súlycsoport nélküli, open kategóriában is rendet vágott. Itt többek között megverte a –60 kg-os kategória győztesét és csak a döntőben szenvedett szoros mérkőzésen vereséget a nála több mint 10 kilóval nehezebb ellenfelével szemben. Tigin kívül Szabó Rózsa és Kocsis Magdi indult tőlünk a magyar bajnokságon. Mindketten szépen helytálltak, -53 kg-ban ötödik ill. hetedik helyezést értek el.

 

1999-04-25

Hungaro Kábel Kupa


Budapest. Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny. 582 induló. A Sankudo SE az egyesületek rangsorában a harmadik helyen végzett. Küzdelem, nők, 20 évesek: 1. Kocsis Magda, 18 évesek: 3. Szabó Rózsa és Szabó Éva, 14 évesek: 1. Tauber Zsuzsa, 3. Rácz Erzsébet, 11 évesek. 3. Aranyosi Szandra, 10 évesek: 2. Demeter Kitti, 3. Balogh Anett, fiúk, 17 évesek: 3. Pődör Szabolcs, 16 évesek: 2. Oláh károly, 12 évesek: 3. Járó Gábor, 11 évesek: 3. Szabó Márkó, 10 évesek: 1. Filius András, formagyakorlat, lányok, 18 évesek: 2. Szabó Rózsa, 12 évesek: 3. Kemény Zsuzsanna, fiúk: 17 évesek: 3. Pődör Szabolcs, 15 évesek: 2. Kemény Róbert, 12 évesek: 4. Járó Gábor, 11 évesek: 5. Molnár Alex, 10 évesek: 1. Rácz József.

 

1999-05-01

Kick-box semi-contact


Békéscsaba. Kick-box semi-contact felnőtt országos bajnokság I. forduló. 14 klub, 123 versenyző. Újabb szabályrendszer, újabb kihívás, legalábbis Tápai Ági számára. Karate és kick-box light után most semi-contact, kirobbanó sikerrel. Mérkőzéseit magabiztosan nyerve a –60 kg-os súlycsoportban a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Küzdőstílusával, tudásával e sportág szakembereit is ámulatba ejtette, a rendezvény végén a legtechnikásabb női versenyzőnek választották.

 

1999-05-01

Rácz József magyar bajnok


Dunakeszi. 53 egyesület, 560 versenyző. Nyílt gyermek, ifjúsági, kadet és junior karate magyar bajnokság. A kecskeméti sankudosok folytatták előző évekbeni sikersorozatukat. Számos érmes helyezésükkel az egyesületi rangsorban is az élmezőnyben végeztek. Az éremszerzést Rácz József kezdte meg az I korcsoport formagyakorlat versenyszámában. Az első körben bemutatott gyakorlata alapján a legmagasabb pontszámmal jutott a döntőbe, ahol a következő mesterfokozatú gyakorlatával bajnoki ezüstérmet szerzett. Ezt követően, már a küzdelmi versenyszámban csapattársával Filius Andrással együtt Rácz újra bizonyíthatott. Azonos korcsoportban, szerencsére külön ágon meneteltek előre. Kimagasló technikai tudásukkal, győzni akarásukkal sorra verték ki ellenfeleiket és jutottak a döntőbe. Ott kiegyenlített küzdelmet követően, elsősorban a szerencsének köszönhetően Rácz József hagyhatta el győztesként a küzdőteret, és nyert magyar bajnokságot. Filius András bajnoki ezüstérmes lett. Rácz József e kettős eredményével a verseny legeredményesebb sportolója lett. A lányok II. korcsoportos küzdelmeiben Kemény Zsuzsanna technikai virtuozitása emelhető ki. Látványos, tiszta küzdelmeivel aranyat érdemelhetett volna, viszont a döntőben kis balszerencsével 3:2 arányban alul maradt, így ezüstérmes lett. A verseny legmagasabb korcsoportjában, a junior lányok küzdelmeiben lépett tatamira Kocsis Magda, aki elsősorban agresszivitásával, hihetetlen győzni akarásával harcolta ki a magyar bajnoki bronzérmet. Rajtuk kívül Járó Gábor, Laczkó Roland, Klément Lucia és Szabó Rózsa jutott korcsoportjukban a legjobb nyolc közé.

 

1999-05-03

Edzés a Rákócziban


Kecskemét. Edzés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

 

1999-05-04

Edzés a Béke iskolában


Kecskemét. Edzés a Béke Általános Iskolában.

 

1999-05-07/08

Tigi Németországban


Worms, Németország. Baden-Würtenberg tartományi, nyílt nemzetközi kick-box bajnokság. Tápai Ágnes első külföldi kick-box versenye és első nemzetközi kick-box érme, ugyanis a felnőtt nők 60 kg-os súlycsoportjának semi-contact küzdelmeiben ezüstérmet szerzett.

 

1999-05-14/15

Tigi Csehországban


Prága, Csehország. Kick-box.

 

1999-05-21/23

Tigi Görögországban


Chalkida, Görögország. 34. felnőtt karate Európa-bajnokság, 38 ország 460 sportolója részvételével. Magyarországról három férfi és két női sportoló utazott a versenyre. A –53 kg-os súlycsoportban, élete első felnőtt nemzetközi karate versenyén Tápai Ágnes képviselte hazánkat. A kontinensviadalt sajnos helyezetlenül zárta. Rutintalansága miatt győztes állást engedett ki a kezéből és szoros mérkőzésen 5:3 arányban vereséget szenvedett. Tény, három elért találatával még így is a magyar válogatott legjobbja volt.

 

1999-06-10/14

Tigi Franciaországban


St. Maxime, Franciaország. WKF női karate világkupa. Női csapatküzdelmekben a magyar válogatott bronzérmet szerzett. A csapat tagja volt az idei magyar bajnok Tápai Ágnes is. Tigi az egyéni küzdelmekben is elindult, több élvonalbeli vetélytársát is legyőzte, de helyezést nem sikerült elérnie.

 

1999-07-07/13

Tigi bronzérmet hozott Japánból


Tokió, Japán. Huszonnyolc ország százharminc versenyzőjének részvételével rendezték meg a harmadik női nemzetközi karate-világkupát Tokióban, ahol Tápai Ágnes bronzérmet szerzett. A kétévente sorra kerülő világbajnokság köztes időszakának legjelentősebb megmérettetésén Magyarországot Tápai Ágnes képviselte. Az első napon Tigi a –53 kg-os súlycsoport 21 ország 30 versenyzőjét felvonultató mezőnyében lépett küzdőtérre, ahol nagyszerű sikert ért elé, bronzérmet szerzett. Egyetlen vereségét a japánok sztárjától, a későbbi döntős Miayamotótól szenvedte el. Bár a mérkőzés elején megszerezte ellene a vezetést, de ezt követően a hazai pálya lejteni kezdett, és a japán lány kiegyenlített. Ekkor újra Tigi időszaka következett, szinte állva hagyta ellenfelét, lerohanta, négy tiszta ütés ült Miayamotó fején. A bírók azonban sem ezt, sem pedig az ezt követő fordulásos rúgást nem voltak hajlandók észrevenni, annak ellenére sem, hogy a japán másodpercekig csak kapkodott levegő után. A bírói közönynek köszönhetően Tigi elbizonytalanodott, kapkodott és sorra lépett bele a kontra technikákba. Így a mérkőzés vége 5:1 lett Miayamotó javára. A japán szerencsére simán menetelt a döntőig, így Tigi a vigaszágon próbálkozhatott újra. Első körben az ellenfél távolmaradása miatt küzdelem nélkül lépett tovább, majd az indonéz Aryanival került szembe. Agresszívan, de kicsit görcsösen küzdött, aminek következtében a mérkőzés végére 1:1-es állás alakult ki. A hosszabbítás Tigi fölényét hozta, egyenes, testre irányuló rúgása után Aryani talajt fogott, fél perc eltelte után tudott csak kiegyenesedni. A küzdelmet Tigi nyerte. Következett a harmadik helyért vívott mérkőzés a tehetséges kanadai Essadigivel. Egyikük sem kockáztatott, így pontnélküli döntetlennel zárták az első részt. Hosszabbításban a kanadai szinte csak menekült, így a vége nem volt kétséges, egyhangú bírói döntéssel a magyar versenyző győzött. Ezzel Tigi a japán Fujioka és Miayamotó mögött a harmadik helyet szerezte meg az idei EB 2. helyezettjével, a francia Terrinevel együtt. A következő napon Tigi – legkisebb súlyú versenyzőként - a súlycsoport nélküli küzdelmekben indult, ahol 18 ország 30 sportolója lépett küzdőtérre. Sajnos az első körben búcsúzni kényszerült. A luxemburgi Scholtes jó két fejjel és 20 kilóval volt nagyobb nála. Tigi ennek ellenére itt is támadólag lépett fel, de nem sikerült előnyt szereznie, így a rendes küzdőidőt döntetlennel zárták. A hosszabbításban Scholtesnek ítélték az első pontot, így ő jutott tovább. A luxemburgi ezt követően a harmadik helyen zárta a versenyt.

 

1999-07-19/24

Sankudo edzőtábor


Kiskunmajsa. Egyhetes karate edzőtábor, csak színesövesek részére, 71 fővel.

 

1999-09-11

Kick-box semi-contact


Szegeden rendezték meg a kick-box semi-contact felnőtt országos bajnokság második fordulóját. Tápai Ágnes az első fordulóban nyújtott teljesítményét megismételve, magabiztosan nyerte a női 60 kg-os súlycsoport küzdelmeit, s ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Az első és második forduló alapján mint ranglistavezető könnyedén kvalifikálta magát a bajnoki döntőre.

 

1999-09-18

Tigi Szlovákiában

Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: F1030021

Sahy, Szlovákia. Hont kupa, nemzetközi karate csapatverseny. Az ezüstérmet szerzett magyar női válogatottnak tagja Tápai Ágnes is.

 

1999-09-26.

Kick-box light-contact


Pécs. Kick-box light-contact második forduló. Tápai Ágnes a tavaszi első fordulóban elért harmadik helyezésén javítva, magabiztosan nyerte a 60 kg-os női súlycsoport küzdelmeit. Tigi győzelmének értékét növeli, hogy e forduló döntőjében a versenyszám Európa-bajnokát győzte le egyhangú bírói döntéssel. Eredményei alapján a kick-box sportág semi-contact és a light-contact versenyszámában is bekerült az országos bajnokság döntőibe.

 

1999-10-02

Comp-Imp Plussz karate kupa

Leírás: budapest_latkep_1280x1024

Budapest. A Törley sportcsarnok adott otthont a több mint 500 versenyzőt felvonultató Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupának. A Sankudo SE sportolóinak eredményei: lányok, felnőttek: 1. Kocsis Magda, 16-18 évesek, -53 kg: 3. Marosi Nikolett, 13-15 évesek, -55 kg: 3. Tauber Zsuzsa, 10-12 évesek, -35 kg: 1. Aranyosi Szandra, -40 kg: 1. Kemény Zsuzsanna, +40 kg: 3. Kovács Ágnes, fiúk, 16-18 évesek, +65 kg: 2. Mészáros Gábor, -60 kg: 2. Domján András, 3. Oláh Károly, 13-15 évesek, +55 kg: 1. Fekete Attila, 2. Miklós Milán, 10-12 évesek, -42 kg: 2. Szabó Márkó.

 

1999-10-09

Tigi felnőtt magyar bajnok kick-boxban


Komló. Kick-box semi-contact felnőtt országos bajnokság döntője. A fináléba – a tavaszi és az őszi fordulóban elért helyezéseik alapján – súlycsoportonként már csak 4-4 versenyzőt hívtak meg. Tápai Ágnes két győzelemmel esélyesként érkezett a döntőre. Ennek megfelelően küzdött a –60 kg-os súlycsoportban. Az elődöntőben a korábbi magyar bajnokkal, vb-ezüstérmessel került szembe, aki ellen hosszabbításban sikerült győznie. Tigi a háromszor kétperces döntőben már megállíthatatlan volt. Könnyed eleganciával 10:1-re verte ellenfelét, így felnőtt magyar bajnok lett kick-box sportban is. Ezzel és az év elején elért karate magyar bajnoki címével már két különböző sportág nemzeti válogatottjává vált. Jelenleg párhuzamosan készül a karate junior és a kick-box felnőtt világbajnokságra.

 

1999-10-16

II. Tököl Kupa

Leírás: Leírás: Leírás: 21810750tököl

Tököl. 26 klub 280 versenyzőjének részvételével rendezték meg a II. Tököl Kupa nemzetközi gyermek, serdülő és junior kick-box versenyt. A Sankudo SE sportolóinak eredményei: lányok, junior, -65 kg: 2. Szabó Rózsa, gyermek II. korcsoport, +52 kg: 1. Domokos Szabina, 3. Kovács Ágnes, -42 kg: 2. Kemény Zsuzsanna, -37 kg: 3. Mihály Anita, -28 kg: 2. Bakó Kitti, gyermek I. korcsoport, -32 kg: 2. Demeter Kitti.

 

1999-10-23

Kick-box light-contact döntő


Szombathely. A két héttel ezelőtt megrendezett semi-contact felnőtt országos bajnokság után most light-contact szabályrendszerben csaptak össze a kick-box sportág versenyzői. Eddigi eredményei alapján ennek a megmérettetésnek is részvevője lehetett Tápai Ágnes. Tigi nagyszerűen kezdett, az elődöntőből magabiztosan jutott tovább a döntőbe, ahol Gulyás Bea, a súlycsoport világbajnoki ezüstérmese, Európa-bajnoka várt rá. Összecsapásuk során a nagyszámú nézőközönség a verseny legizgalmasabb, legszorosabb küzdelmét élvezhette, ahol most Gulyás volt egy hajszállal meggyőzőbb és országos bajnok lett. Tigi az idei év újoncaként jutott mindkét szabályrendszer döntőjébe és a semi-contactban elért első helyezésének köszönhetően az olaszországi világbajnokságon –60 kg-ban ő képviselheti Magyarországot.

 

1999-10-24

Zárai Kupa


Ercsi. Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny. A Sankudo SE sportolóinak eredményei: fiúk, 15-16 évesek: 1. Fekete Attila, Domján András, Oláh Károly, 3. Hovány Tamás, Czimbercsik Árpád, Györfi Sándor, 13-14 évesek: 1. Miklós Milán, Gál Richárd, Sebestény Márton, 11-12 évesek: 2. Járó Gábor, Szabó Márkó, Brán Gergő, 3. Kis Krisztián, Butor Attila, Bekő László, 9-10 évesek: 1. Mátó Kristóf, Molnár Patrik, Kasos Gábor, 3. Filius András, Rácz József, Vörös Áron és Baksa Milán, Molnár Dávid, Nagy Milán, lányok, 15-16 évesek: 2. Domokos Szabina, Marosi Nikolett, Téglás Dóra, 13-14 évesek: 1. Tauber Zsuzsa, Domokos Szabina, Rácz Erzsébet, 11-12 évesek: 1. Kemény Zsuzsanna, Mihály Anita, Kovács Ágnes, 3. Aranyosi Szandra, Kovács Brigitta, Bóna Klára, 9-10 évesek: 2. Demeter Kitti, Domokos Anita, Tóbiás Réka.

 

1999-10-27/31

Tigi Bulgáriában


Szófia, Bulgária. Kadet és junior karate világbajnokság. 60 ország, 442 versenyző. Tápai Ágnes a junior nők –60 kg-os súlycsoportjában indult. Tigi a magyar válogatott tagjaként a nemzetközi mezőnyben ismét bizonyította tehetségét. Az első körben a hazai közönség támogatását élvező bolgár lánnyal került össze. Őt könnyedén verte 6:1 arányban. A bolgárt a japánok válogatott versenyzője követte, aki ellen Tigi szoros meccsen 6:5-re győzött. A legjobb négy közé jutásért a spanyolok Európa-bajnokával került szembe. Küzdelmük 1:1-re végződött, ezért hosszabbítás következett. Ott, összecsapásuk során az első találatot – megosztott bírói döntéssel – a spanyol lánynak ítélték. Ezzel Ági a legjobb nyolc között fejezte be a világbajnokságot. Eredményét látva felmerül a kérdés: mire lett volna képes, ha a magyar válogatott edzője nem egy magasabb, hanem a számára karatéban ideális, megszokott súlycsoportban nevezi? Hiszen Tigi a –53 kg-os súlycsoport magyar bajnoka volt. Ám meglepetésre a vb-n ebbe a súlycsoportba a válogatott edző saját tanítványát nevezte be. Azt a tanítványát, akit Ági rendszeresen nagyon megvert. Tigi ennek ellenére itt is bizonyított, a számára szokatlan súlycsoportban is helytállt, éremközelbe került.

 

1999-10-30

Fudokan OB

Leírás: budapest_latkep_1280x1024

Budapest. VI. nyílt fudokan karate országos felnőtt egyéni és korosztályos csapatbajnokság. A Sankudo SE sportolóinak eredményei: felnőtt egyéni küzdelmek, férfiak, -75 kg: 4. Mészáros Gábor, nők, -53 kg: 2. Kocsis Magda, +60 kg: 3. Szabó Rózsa, open: 3. Kocsis Magda, csapatküzdelmek, fiúk, 16-18 évesek: 1. Mészáros Gábor, Pődör Szabolcs, Fekete Attila, 2. Domján András, Oláh Károly, Czimbercsik Árpád, 13-15 évesek: 3. Laczkó Roland, Gál Richárd, Sebestyén Márton, 10-12 évesek: 1. Járó Gábor, Szabó Márkó, Molnár Alex, lányok, 16-18 évesek: 3. Szabó Rózsa, Marosi Nikolett, Szabó Éva, 13-15 évesek: 3. Téglás Dóra, Tauber Zsuzsa, Domokos Szabina, 10-12 évesek: 3. Kemény Zsuzsanna, Mihály Anita, Molnár Zita.

 

1999-11-13

Fudokan gyermek, ifjúsági és kadet egyéni OB


Budapest. Nyílt fudokan karate gyermek, ifjúsági és kadet egyéni országos bajnokság. A Sankudo SE sportolóinak eredményei: formagyakorlat, lányok, 16-17 évesek: 3. Jarábik Anna, küzdelmek, fiúk, 16-17 évesek: 1. Pődör Szabolcs, 3. Domján András, 12 évesek: 3. Bodócs Péter, 11 évesek: 2. Szabó Márkó, 3. Brán Gergő, 10 évesek: 1. Filius András, 9 évesek: 2. Horváth Krisztián, 3. Szabó Alpár és Molnár Dávid, lányok, 18-19 évesek: 2. Szabó Rózsa, 15 évesek: 2. Téglás Dóra, 14 évesek: 2. Rácz Erzsébet, 3. Tauber Zsuzsa, 12 évesek: 2. Kemény Zsuzsanna, 11 évesek: 3. Aranyosi Szandra, 10 évesek: 1. Demeter Kitti, 3. Tóbiás Réka, 9 évesek: 2. Domokos Anita.

 

1999-11-14

Csapatbajnok a Sankudo SE


Budapest. Karate felnőtt csapatbajnokság. Az Európa-bajnoki bronzérmes Kovács Tündével és a felnőtt világkupa harmadik helyezett Tápai Ágnessel felálló kecskeméti Sankudo SE csapata esélyeshez méltóan küzdött és nyert a női csapatküzdelmekben. Annak ellenére, hogy Tigi betegen állt küzdőtérre, a Topkids csapatát könnyedén lelépték és az egyébként esélyesnek kikiáltott ESE sportolóit is sikerült maguk mögé utasítani. A Sankudo csapatát erősítette még Varga Orsolya és Hegedűs Csilla.

 

1999-11-20

Laczkó Roli, Rácz Józsi és Demeter Kitti magyar bajnok

Leírás: budapest_latkep_1280x1024

Budapest. Nyílt gyermek, serdülő, ifjúsági, kadet és junior egyéni súlycsoportos karate magyar bajnokság. A Sankudo SE sportolóinak eredményei: küzdelem, fiúk, kadet, -60 kg: 2. Oláh Károly, ifjúsági, +55 kg: 1. Laczkó Roland, gyermek II korcsoport, -30 kg: 1. Rácz József, lányok, ifjúsági, -55 kg: 3. Tauber Zsuzsa és Kovács Ágnes, gyermek II korcsoport, -30 kg: 1. Demeter Kitti.

 

1999-11-23/28

Tigi világbajnoki ezüstérmes


Caorle, Olaszország. XI. felnőtt kick-box világbajnokság. 60 ország 1000 versenyző. A kick-box világszervezet, WAKO kétévente sorra kerülő világbajnokságán Tápai Ágnes a magyar bajnokság megnyerése után újoncként léphetett küzdőtérre. A semi-contact –60 kg-os súlycsoport selejtezői során simán menetelt a döntőig. Első ellenfelét szinte legázolta, a török versenyzőnőt 15:5 arányban, technikai döntő fölénnyel verte. A következő napon a kanadai lánynak sem volt nagyobb szerencséje, ellene 18:8 arányban, ismét technikai k.o.-val diadalmaskodott. Az elődöntőben a németek sztárja próbálta Tigit megállítani. Szerencsére nem sok sikerrel, hiszen a szoros végeredmény ellenére /13:12/ Ági végig irányítva, magabiztosan nyert. Következett a döntő, ahol a hazaiak kiválóságával, az olasz Luisa Licoval került szembe. Tigi agressziv letámadással kezdett, amire a rutinos olasz kontratechnikákkal válaszolt. Az együttes találatoknál minden esetben a világszervezet hivatalos ranglistavezetőjének, Liconak ítélték a pontokat. Így az első menet végén az olasz már 5:1-re vezetett. A következő menetben Tigi már megfontoltabban küzdött, kimozgatta Licot és visszatámadásokkal ért el találatokat. A harmadikban átvette az irányítást és fokozatosan dolgozta le hátrányát. Az utolsó percben az olasz már csak menekült és kilépésekkel húzta az időt. Sajnos sikerrel, a végeredmény 9:8 lett Lico javára. Tigi újoncként világbajnoki ezüstéremmel térhetett haza Kecskemétre.

 

1999-12-01

Edzés a Rákócziban


Kecskemét. Edzés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

 

1999-12-03/05

Tigi világkupa-győztes


Miskolc. VIII. gyermek, ifjúsági és junior karate világkupa. Tápai Ágnes az olaszországi kick-box világbajnokságon elért ezüstérme után nem sokat pihenhetett, hiszen hazaérkezését követően pár nappal már egy másik sportág világversenyén lépett küzdőtérre Miskolcon. A juniorok között vállalta a megmérettetést, sikerrel. A kifejezetten kemény versenyévad végén is képes volt összpontosítani és nyerni. Technikai virtuozitásával, kreatív megoldásaival méltán nyerte el a szakma és a közönség elismerését. Két nap alatt négy érmet gyűjtött be. Aranyérmes lett a 21 éves nők küzdelmében, ezüstöt szerzett a sanbon shobu abszolút kategóriájában és az ippon shobu abszolút kategóriájában. Bronzérmet nyert a magyar válogatott tagjaként a 19-21 évesek csapatküzdelmében.

 

1999-12-18/19

Tigi Horvátországban


Kutina, Horvátország. Croatia Open ’99 nemzetközi kick-box verseny. Tápai Ági light-contactban és semi-contact szabályrendszerben is elindult. Lightban mérkőzéseinek többségét döntő fölénnyel nyerve aranyérmet szerzett. A semi-contact versenyszámban harmadik helyezést ért el.

 

1999-12-21/24

Téli edzőtábor


Kiskunmajsa. Téli edzőtábor 35 fővel. Csak magasabb fokozatúaknak, levezető jelleggel.

 

 

ÖSSZESÍTÉS

 

Aranyosi Szandra

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 11 évesek: 3.

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 10-12 évesek, -35 kg: 1.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 3.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 11 évesek: 3.

 

Bakó Kitti

1999-10-16 – Tököl - Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny, gyermek II. -28 kg: 2.

 

Baksa Milán

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 3.

 

Balogh Anett

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 10 évesek: 3.

 

Bekő László

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 3.

 

Bodócs Péter

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 12 évesek: 3.

 

Bóna Klára

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 3.

 

Butor Attila

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 3.

 

Brán Gergő

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 2.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 11 évesek: 3.

 

Czimbercsik Árpád

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 3.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 2.

 

Demeter Kitti

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 10 évesek: 2.

1999-10-16 – Tököl - Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny, gyermek I. -32 kg: 2.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 2.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10 évesek: 1.

1999-11-20 – Budapest - karate magyar bajnokság, gyermek II korcsoport, -30 kg: 1.

 

Domján András

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 16-18 évesek, -60 kg: 2.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 2.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-17 évesek: 3.

 

Domokos Anita

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 2.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 9 évesek: 2.

 

Domokos Szabina

1999-10-16 – Tököl - Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny, gyermek II. +52 kg: 1.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 13-14 évesek: 1.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 2.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 13-15 évesek, csapat: 3.

 

Fekete Attila

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 13-15 évesek, +55 kg: 1.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 1.

 

Filius András

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 10 évesek: 3.

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, gyermek I: 2.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 3.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10 évesek: 1.

 

Gál Richárd

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 13-14 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 13-15 évesek, csapat: 3.

 

Györfi Sándor

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 3.

 

Horváth Krisztián

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 9 évesek: 2.

 

Hovány Tamás

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 3.

 

Jarábik Anna

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, formagyakorlat 16-17 évesek: 3.

 

Járó Gábor

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 12 évesek: 3.

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, formagyakorlat 12 évesek: 4.

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, gyermek II: 5.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 2.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10-12 évesek, csapat: 1.

 

Kasos Gábor

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 1.

 

Kemény Zsuzsanna

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, formagyakorlat 12 évesek: 3.

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, gyermek II: 2.

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 10-12 évesek, -40 kg: 1.

1999-10-16 – Tököl - Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny, gyermek II. -42 kg: 2.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10-12 évesek, csapat: 3.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 12 évesek: 2.

 

Kemény Róbert

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, formagyakorlat 15 évesek: 2.

 

Kis Krisztián

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 3.

 

Klément Lucia

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, gyermek I: 2.

 

Kocsis Magda

1999-04-24 – Budapest - Felnőtt, egyéni karate magyar bajnokság, -53 kg: 7.

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 20 évesek: 1.

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, junior: 3.

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, felnőtt: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, felnőtt open kg: 3.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, felnőtt -53 kg: 2.

 

Kovács Ágnes

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 10-12 évesek, +40 kg: 3.

1999-10-16 – Tököl - Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny, gyermek II. +52 kg: 3.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 1.

1999-11-20 – Budapest - karate magyar bajnokság, ifjúsági, -55 kg: 3.

 

Kovács Brigitta

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 3.

 

Kovács Tünde

1999-11-14 – Budapest - Karate felnőtt magyar csapatbajnokság: 1.

 

Laczkó Roland

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, ifjúsági I: 5.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 13-15 évesek, csapat: 3.

1999-11-20 – Budapest - karate magyar bajnokság, ifjúsági, +55 kg: 1.

 

Marosi Nikolett

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 16-18 évesek, -53 kg: 3.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 2.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 3.

 

Mátó Kristóf

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 1.

 

Mészáros Gábor

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 16-18 évesek, +65 kg: 2.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, felnőtt -75 kg: 4.

 

Mihály Anita

1999-10-16 – Tököl - Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny, gyermek II. -37 kg: 3.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10-12 évesek, csapat: 3.

 

Miklós Milán

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 13-15 évesek, +55 kg: 2.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 13-14 évesek: 1.

 

Molnár Alex

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, formagyakorlat 11 évesek: 5.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10-12 évesek, csapat: 1.

 

Molnár Dávid

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 3.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 9 évesek: 3.

 

Molnár Patrik

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 1.

 

Molnár Zita

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10-12 évesek, csapat: 3.

 

Nagy Milán

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 3.

 

Oláh Károly

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 16 évesek: 2.

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 16-18 évesek, -60 kg: 3.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 2.

1999-11-20 – Budapest - karate magyar bajnokság, kadet, -60 kg: 2.

 

Pődör Szabolcs

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 17 évesek: 3.

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, formagyakorlat 17 évesek: 3.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 1.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-17 évesek: 1.

 

Rácz Erzsébet

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 14 évesek: 3.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 13-14 évesek: 1.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 14 évesek: 2.

 

Rácz József

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, formagyakorlat 10 évesek: 1.

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, gyermek I. formagyakorlat: 2.

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, gyermek I: 1.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 3.

1999-11-20 – Budapest - karate magyar bajnokság, gyermek II korcsoport, -30 kg: 1.

 

Sebestény Márton

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 13-14 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 13-15 évesek, csapat: 3.

 

Szabó Alpár

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 9 évesek: 3.

 

Szabó Éva

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 18 évesek: 3.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 3.

 

Szabó Márkó

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 11 évesek: 3.

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 10-12 évesek, -42 kg: 2.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 11-12 évesek: 2.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10-12 évesek, csapat: 1.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 11 évesek: 2.

 

Szabó Rózsa

1999-04-24 – Budapest - Felnőtt, egyéni karate magyar bajnokság, -53 kg: 5.

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 18 évesek: 3.

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, formagyakorlat 18 évesek: 2.

1999-05-01 – Dunakeszi - karate magyar bajnokság, kadet: 5.

1999-10-16 – Tököl - Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny, junior, -65 kg: 2.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, felnőtt +60 kg: 3.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 16-18 évesek, csapat: 3.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 18-19 évesek: 2.

 

Tápai Ágnes

1999-04-03 – Tököl - Kick-box light-contact országos bajnokság I forduló, felnőtt 60 kg: 3.

1999-04-24 – Budapest - Felnőtt, egyéni karate magyar bajnokság, -53 kg: 1.

1999-04-24 – Budapest - Felnőtt, egyéni karate magyar bajnokság, open: 2.

1999-05-01 – Békéscsaba - Kick-box semi-contact felnőtt országos bajnokság I. forduló, -60 kg: 1.

1999-05-01 – Békéscsaba - Kick-box semi-contact felnőtt országos bajnokság I. forduló: legtechnikásabb versenyző.

1999-05-07/08 - Worms, Németország - nyílt nemzetközi, tartományi kick-box bajnokság, 60 kg: 2.

1999-05-14/15 - Prága, Csehország - nyílt nemzetközi kick-box verseny, 60 kg: 1.

1999-05-21/23 - Halkida, Görögország - felnőtt karate Európa-bajnokság, –53 kg: -

1999-06-10/14 - St. Maxime, Franciaország - WKF női karate világkupa, csapat: 3.

1999-06-10/14 - St. Maxime, Franciaország - WKF női karate világkupa, -58 kg: -

1999-07-07/13 - Tokió, Japán - WKF női karate világkupa, -53 kg: 3.

1999-07-07/13 - Tokió, Japán - WKF női karate világkupa, open: -

1999-09-11 – Szeged - kick-box semi-contact felnőtt országos bajnokság II. ford., 60 kg: 1.

1999-09-18 - Sahy, Szlovákia - Hont kupa, nemzetközi karate csapatverseny: 2.

1999-09-26 – Pécs - Kick-box light-contact felnőtt országos bajnokság II. ford., 60 kg: 1.

1999-10-09 – Komló - Kick-box semi-contact felnőtt országos bajnokság döntője, 60 kg: 1.

1999-10-23 – Szombathely - Kick-box light-contact, felnőtt országos bajnoki döntő, 60 kg: 2.

1999-10-27/31 - Szófia, Bulgária - junior karate világbajnokság, 60 kg: 7.

1999-11-14 – Budapest - Karate felnőtt magyar csapatbajnokság: 1.

1999-11-23/28 - Caorle, Olaszország - felnőtt kick-box világbajnokság, 60 kg: 2.

1999-12-03/05 – Miskolc - karate világkupa, 21 évesek: 1.

1999-12-03/05 – Miskolc - karate világkupa, sanbon shobu, junior open: 2.

1999-12-03/05 – Miskolc - karate világkupa, ippon shobu, junior open: 2.

1999-12-03/05 – Miskolc - karate világkupa, junior csapat: 3.

1999-12-18/19 - Kutina, Horvátország - Croatia Open nemzetközi kick-box verseny, light-contact 60 kg: 1.

1999-12-18/19 - Kutina, Horvátország - Croatia Open nemzetközi kick-box verseny, semi-contact 60 kg: 3.

 

Tauber Zsuzsa

1999-04-25 – Budapest - Hungaro Kábel Kupa nemzetközi karate verseny, 14 évesek: 1.

1999-10-02 – Budapest - Comp-Imp Plussz nemzetközi karate kupa, 13-15 évesek, -55 kg: 3.

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 13-14 évesek: 1.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 13-15 évesek, csapat: 3.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 14 évesek: 3.

1999-11-20 – Budapest - karate magyar bajnokság, ifjúsági, -55 kg: 3.

 

Téglás Dóra

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 15-16 évesek: 2.

1999-10-30 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 13-15 évesek, csapat: 3.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 15 évesek: 2.

 

Tóbiás Réka

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 2.

1999-11-13 – Budapest - fudokan karate országos bajnokság, 10 évesek: 3.

 

Vörös Áron

1999-10-24 – Ercsi - Zárai kupa, meghívásos országos karate csapatverseny, 9-10 évesek: 3.