2005

 

 

2005/01/08

Válogatott edzőtábor

budapest_latkep_1280x1024

Budapest. Járó Gábor, Domokos Szabina, Kemény Zsuzsanna és Aranyosi Szandra a magyar junior és kadet karate válogatott edzésein vett részt. Az edzőtábort Szinák Attila, a junior válogatott edzője vezette.

 

2005/01/29

Sportnap


Kecskemét. A városháza dísztermében Dr. Szécsi Gábor polgármester fogadta Kecskemét legeredményesebb sportolóit. A díjazottak között volt a Sankudo SE kiemelkedő eredményeket elért sportolói közül: Domokos Szabina, Járó Gábor, Kemény Zsuzsanna, Kovács Marianna, Marosi Nikolett és Szabó Rózsa, valamint edzőik: Beke Béla és Dósa András.

 

2005/01/29

Sportbál


Kecskemét. A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége és az Univer KTE Kft. 2005-ben a sikeres olimpia jegyében szervezte a Sportbált. Az Erdei Ferenc Művelődési Központban a Sportnap zárásaként megrendezésre kerülő ünnepi eseményen jelen volt a város sportéletének szinte maradéktalan képviselete, illetve Szécsi Gáborral az élen politikusok, támogatók is. A bál programja szerint vacsora után az „Év Sportolója” díjak átadása következett. Nagy örömünkre az év női felnőtt sportolója díjat a szakmai zsűri Kemény Zsunak ítélte.

 

2005/02/08

Vadmacs kés alatt


Kecskemét. Az előző évben elszenvedett vállsérüléseit követően, Domokos Szabina végre rátalált arra a dokira, aki hajlandó volt tüzetesebben is megvizsgálnia őt. Dr. Horváth Zsolt nem is vacakolt sokat, különböző vizsgálatok után, kisebb műtét során belülről is megtekintette Vadmacs vállizületét. Sajnos nem tudott segíteni rajta, a baj nagyobb mint gondoltuk. Mint kiderült a sérülés komoly, speciális beavatkozást igényel. A következő műtétre, nagy valószínűséggel Budapesten a Sportkórházban kerül sor.

 

2005/03/05

Válogatott edzőtábor

Leírás: Leírás: p1000902

Budapest. Járó Gábor, Domokos Szabina és Szabó Márkó a magyar junior és kadet karate válogatott edzésein vett részt. Az edzőtábort Szinák Attila, a junior válogatott edzője vezette.

 

2005/03/05

Kick-box junior országos bajnokság


Szigetszentmiklós. Idény eleji forma. Legalábbis a mieink teljesítménye. Amit Kemény Zsu, Kovács Brigi és Aranyosi Szandi produkált, az rendszeresen a burleszk határait súrolta. Komolyan, legközelebb felveszem a meccseket és felrakom a netre. Ettől az élménytől bűn megfosztani az emberiséget. A technikai tudással semmi gond, de az azért nem semmi, ahogy a lányok pánikszerűen menekülni képesek a küzdőtéren. Még jó, hogy ijedtükben a védőfelszerelést nem dobálják le magukról. Bár a meccs után Brigi ezt is megtette, sőt egy literes ásványvizet is bevágott a nézők közé. Égtünk is rendesen. Ha a lányok küzdőszelleme csak megközelítően akkora lenne, mint néha a szájuk, már többszörös világbajnokok lennének. Így viszont csak országos ezüstérmesek. Semi-contactban Kemény Zsu a –70 kg-os, Kovács Brigi a –60 kg-os, míg Aranyosi Szandi a –55 kg-os súlycsoportban ért el második helyezést.

 

2005/03/19

Válogatott edzőtábor

Leírás: Leírás: HeroesSquare_428x269_to_468x312

Budapest. Marosi Niki, Járó Gábor, Domokos Szabina és Szabó Márkó a magyar karate válogatott edzésein vett részt.

 

2005/03/20

X. WKF Magyar Karate Diákolimpia Kelet-magyarországi elődöntője


Miskolc. Agyrém. Már megint Miskolc. Ki a fenének jó, hogy ekkora területeket vonnak össze és minden Kelet-magyarországi versenyt Miskolcon rendeznek. Nekünk biztos nem, de gondolom a többi perifériára került városnak sem / Baja, Szeged, Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Gyula, Debrecen és ezek környéke /. Az lesz a vége, hogy ezeken a helyeken háttérbe szorul a WKF karate. Vagy már meg is történt?! Ki az az őrült, aki 6-10 éves gyerekeket hajnal 3-kor ébreszt, hogy odaérjen 8.45-re egy versenyre. Mennyi esélyük van a kicsiknek 4-5 óra alvás és ugyanennyi utazás után a kipihent helyi versenyzőkkel szemben... De nem volt jó ez a szervezőknek sem. Lásd a gyér mezőnyt. Hová lettek az előbb említett városok versenyzői. Ésszerű távolságban, vagy másokra is gondoló, ésszerű kezdési időpontban megrendezett verseny esetén, több mint 50 fővel vettünk volna részt, de így, mi is csak nyolc versenyzővel, az idősebbekkel indultunk. Ők viszont taroltak. Hat aranyat, egy ezüstöt és egy ötödik helyet hoztak el. Büszke voltam rájuk. Nem is elsősorban az eredményeikre, hanem arra, ahogy technikai tudásukkal, kreativitásukkal és küzdőszellemükkel kiemelkedtek a mezőnyből. Amit Ciklon, Penge és Márkó művelt, az egyenesen lenyűgöző volt. Eredményeik: küzdelem, lányok, 18 évesek: 1. Domokos Szabina, 2. Kemény Zsuzsanna, 16 évesek: 1. Aranyosi Szandra „Ciklon”, 15 évesek: 1. Domokos Anita, 14 évesek: 1. Oláh Emese, fiúk, 18 évesek: 1. Járó Gábor „Penge”, 17 évesek: 1. Szabó Márkó, 14 évesek: 5. Virág András.

 

2005/03/26

Kick-box semi-contact országos bajnokság


Győr. Kick-box felnőtt semi-contact ob I. foruló. Démon feljött 55-be, Rózsa lejött 55-be, Mariann eleve 55-ben. Tobzódtak rendesen. Végül Mariann harmadik, Démon hatodik, Rózsa tizenegyedik lett. Volt jobb, lesz jobb! Démon néha egészen tűrhetően küzdött, csak a tüdeje kisebb egy számmal. Brigi 60-ban ötödik. Sajnos nem láttam, állítólag akár érmes is lehetett volna, ha jobban koncentrál. Vadmacs hozta a 65 kilót, és persze tehetségét is. Annak ellenére, hogy két műtét között van és bal kezét szinte meg sem tudta mozdítani, nagyon jól szerepelt. Harcos volt és technikás. Ha hinne is magában, nem igen lenne ellenfele. Így második lett, egy ponttal elvesztve a döntőt. +70-ben Zsuszu finoman fogalmazva alulmotiváltnak tűnt, nehézkes és bátortalan volt. Harmadik lett.

 

2005/03/26

Gerecse Open, nemzetközi karateverseny


Tatabánya. Kifejezetten erős nemzetközi mezőny, amiben Virág Andris kiemelkedően szerepelt. Harcos és rámenős volt, így végre technikai tudása is érvényesülni tudott. A 14-15 évesek küzdelmében ezüstérmes lett, ami akár arany is lehetett volna, ha a döntőt nem idegeskedi el. Márkó a 16-17 éves –70 kg-os fiúk között hetedik, Penge a +70-ben ötödik lett. Ciklon a 16-17 éves lányok között a bronzig jutott. 

 

2005/04/02

Válogatott edzőtábor


Budapest. Penge, Ciklon, Virág Andris és Szabó Márkó a magyar karate válogatott edzésein vett részt.

 

2005/04/02

Kick-box light-contact országos bajnokság