2008

 

 

2008-01-06

Válogatott edzőtábor

budapest_latkep_1280x1024

Budapest. Penge és Titán a magyar karate válogatott edzésein vett részt. Jól érezték magukat. Mint ahogy én is az edzői megbeszélésen. Deja-vu a köbön. Vissza az időben tíz évvel. 1998. Akkor Tigi körül volt ilyen botrány, mint most Penge és Titán körül. Én élvezem, de azért tényleg hihetetlen, hogy ennyire más dimenzióban élünk. Ami nem lenne igazán baj, de néhol nagyon alacsony a kerítés:)!

Tömören: a srácok mozgása két embernek nem tetszik! Mármint látványra:)! Tigié sem tetszett nekik! Ezért ne induljanak nemzetközi versenyeken! Mert ott, mit gondolnak majd az akárkik, akármikor, esetleg akármiért! És az persze, milyen kellemetlen!

Mint a dedóban. Komolytalan! Könyörgöm, pszichológust ide:)!

Javasolom; ezentúl válogassunk hajszín, származás, esetleg szexuális irányultság alapján. Ezek alapján zárjunk ki versenyzőket. Ugye, ez mily kellemetlen!?    

Teszek rá, hogy mások mit gondolnak rólam, vagy a fiaink mozgásáról, ha így is eredményesek és az „enyémek”:)! Vállalom őket és az ezzel járó felelősséget. Az idő majd eldönti, hogy jó úton járunk-e. Ha bárkinek ezzel problémája van, rágódjon rajta nyugodtan. De, ne háríts, ne vetíts, először magad körül söprögess!

Azzal, hogy másokat majmolunk, közelebb juthatunk ugyan, de elébük soha. Ahhoz több kell, esetleg épp a kísérletezés során kialakult „másság”. No meg, esetleg az, hogy a pozitívumokból induljunk ki, a negatívumokat meg próbáljuk erénnyé változtatni. Mert egyikünk sem tökéletes, de mindannyian értéket képviselünk:). És, ha vannak olyan őrültek, akik a fiatalságukat, életüket áldozzák be ennek a sportnak, azokat illene megbecsülni és esélyt adni nekik!

Tanítsd, de hagyd érvényesülni egyéniségüket!

Mindenesetre, én büszke vagyok rátok srácok, mint ahogy Tigire is az voltam, aki végül azzal a „borzalmas” mozgásával a világ egyik legjobb küzdősportosa lett!

 

2008-01-12

Penge és Titán Szlovákiában


Kassa, Szlovákia. Michal Bozogan nemzetközi karate emlékverseny. Volt jobb, lesz jobb! Penge megkapta az esélyt, sajnos nem élt vele. Formán kívül és kellő ráhangolódás nélkül küzdött a junior Európa-bajnokságra utazás jogáért. Ezt követően viszont, rendesen összekapta magát és előkelő ötödik helyezést ért el az igen erős felnőtt mezőnyben. Titán kadetben viszonylag jól küzdött, de helyezést nem sikerült elérnie. Vagyis eredményünk nincs, de egyre kompatibilisebb a mozgásunk:)!

Ja és az a kerítés, az még mindig nagyon alacsony.

 

2008-01-13

Válogatott edzőtábor


Budapest. Penge és Titán a magyar karate válogatott edzésein vett részt. Jó hír: utazhatnak a Horvát Openre.

 

2008-01-19

Penge és Titán Horvátországban


Samobor, Horvátország. Horvát Grand Prix, kiemelt nemzetközi WKF karate verseny, a környező országok legjobbjaival. Penge a felnőtt és a junior 80 kg-os súlycsoportokban indult, szoros mérkőzéseket vívott, de helyezést nem ért el. Titán junior korcsoportban kiesett, kadet 65-ben viszont szépen menetelt és csak a bronzmeccs hosszabbításában maradt alul. Ötödik helyezése és küzdőszelleme dicséretet érdemel. És remélem esélyt:)

 

2008-01-21

Titán az utazó keretben