SANKUDO SPORTEGYESÜLET

KARATE ÉS KICK-BOX KLUB

KECSKEMÉT

 

Közhasznú szervezet

Alapítás éve: 1994

Sportág: karate és kick-box

 

Egyesületünk a kezdetektől fogva a mai napig létszámában, tevékenységében és eredményességében is folyamatosan fejlődik. Az elmúl évek során Kecskemét egyik legnagyobb és legeredményesebb küzdősport klubjává nőtte ki magát.

 

Az évek folyamán a lakótelepi gyerekek nevelése, szabadidejének ésszerű lefoglalása mellett a tehetségek kiemelése, versenyeztetése és menedzselése is előtérbe került. Ennek a munkának a gyümölcse a több száz érem és trófea, számos Európa-bajnoki és világbajnoki dobogós helyezés, világkupa-győzelmek, országos bajnoki címek és helyezések.

 

Az elmúlt időszakban több alkalommal is egyesületünk versenyzői közül került ki Kecskemét, illetve Bács-Kiskun megye legeredményesebb sportolója.

 

A Sankudo SE tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek, a Magyar Kick-box Szakszövetségnek és a Magyar Hontono Karate Szövetségnek.

 

 

Türelem, szorgalom, önfegyelem!

A karate őrzi és ápolja hagyományait, melyek a mai világban már kissé szokatlan szintű fegyelemre, koncentrációra, figyelemre és kitartásra épülnek. Nincsenek titkok és nincsenek csodák! Sikert csak az éveken keresztül végzett kemény edzések hozhatnak.

 

Tagsági feltételek

A Magyar Karate Szakszövetség, a Magyar Hontono Karate Szövetség és a Sankudo Sportegyesület szabályzatainak, előírásainak és a Sensei által támasztott etikai követelmények tiszteletben tartása. A fenti szervezetek fenntartása érdekében a tagdíjak befizetése.

 

Tagsági díj

Az első hét edzései ingyenesek. Ezt követően minden hónap első felében kérjük a tagdíjakat az edzésvezetőnél befizetni. Amennyiben ez bármely akadályba ütközik, kérjük a fizetés időpontját leegyeztetni. Az egyesület tagsági díja: 6000.-Ft.

A tagoknak az egyesület terheit egyformán vállalniuk kell, függetlenül az edzéseken való részvétel gyakoriságától. Ennek fejében a klub, alapesetben heti két edzést, a vizsgákra és a versenyekre történő felkészítést vállalja.

Az edzések szeptemberben kezdődnek és június végéig tartanak. Júliusban, augusztusban és az egyéb iskolai szünetekben nincs edzés.

 

Edzések

Az első két évben heti két edzés, azt követően heti három edzés látogatása szükséges a fejlődéshez. Kiemelt versenyzőink heti öt edzésen vesznek részt.

Egyesületünkben kor és fokozat szerinti bontásban, több edző irányítása mellett folyik az oktatás. Az edzések sajátossága a dinamikus bemelegítés és nyújtás, a technikai elemek precíz begyakorlása, valamint a küzdelemre történő játékos rávezetés.

Meghatározott szint és küzdőszellem elérését követően versenyzési és edzőtáborozási lehetőséget biztosítunk.

 

Versenyek

A gyerekek testi épségének védelme mind az edzéseken, mind a versenyeken elsődleges szempont, ezért a NOB által is elfogadott Karate Világszövetség /WKF/ versenyrendszerében veszünk részt, ahol a szabályokat a fenti elvek messzemenő figyelembevételével állították össze.

 

Család és iskola

Lehetőségeinkhez mérten jó kapcsolatot tartunk a szülőkkel és az iskolával. Tanítványaink viselkedésére és tanulására vonatkozó visszajelzések tükrében, igyekszünk a szülőkkel és az iskolával együttműködve helyes irányba terelni őket.

 

A Sensei

A karate elsajátítása önállóan lehetetlen, megtanulása avatott mester irányítása nélkül képtelenség. Kevés sportágban van a mesternek annyira meghatározó szerepe, mint a karate esetében. Ő és tanítványa kapcsolata itt sokkal szorosabb, mint sok más sportban, hiszen a közös munka az első csetlés-botlások kijavításával kezdődik és az akár már fekete öves tanítvány tudásának csiszolásával sem ér véget. Ezért használjuk az edző kifejezés helyett a Mester, vagy Sensei megszólítást.

 

Fokozatok

Tanítványaink fejlődését a vizsgákon elért fokozatokkal, különböző színű övekkel jelezzük. Az első évben három vizsga várható, majd évente kettő.

Az előző évek tapasztalatai alapján felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megszabott legalacsonyabb kivárási időkhöz igazodó vizsgázási lehetőséget csak azoknak tudjuk biztosítani, akik az edzéseket rendszeresen látogatják és az edzőtáborokban részt vesznek. Versenyeredmények is elsősorban tőlük várhatók.

 

Felszerelés

Kezdőknek melegítő alsó, fehér póló, papucs. Később karate ruha és kézvédő.

 

Egyéb költségek

Karate igazolvány / az első hónapban /. Vizsgadíjak / vizsgánként /. Az országos szövetség éves tagdíja / minden év januárjában/.

 

Befektetés

A kezdetektől egy nemzedék nőtt fel a kezünk alatt. Hisszük, hogy mindenki mellé nyílt szívvel álltunk, tisztességre, becsületre, állhatatosságra, kitartásra neveltük őket. Tanítványaink többsége ma már sikeres, boldog, kiegyensúlyozott életet él. Mindezek tudatában merjük kijelenteni; munkánkba vetett bizalma, nagy valószínűséggel, jól megtérülő családi befektetés lesz, gyermeke egészsége, életrevalósága és versenyképessége érdekében.